Direct naar de inhoud.

Zuiderdiep 191 – Tweede Exloërmond

VERKOCHT

RUST, RUIMTE, GENIETEN ….

Zijn de trefwoorden van deze SFEERVOLLE en KARAKTERISTIEKE WOONBOERDERIJ met weiland en rijbak (20mx60m) gelegen in een landelijke omgeving nabij Exloo. De boerderij is in 2019-2020 geheel luxe en sfeervol verbouwd en gemoderniseerd. In 2019 is de woning bovendien voorzien van een volledig nieuw, geïsoleerd dak. Op het terrein zijn in oktober 2019 bovendien 46 zonnepanelen en twee grondwaterbronnen geplaatst, waardoor de woning een gunstig energieverbruik kent.

Op korte afstand liggen de dorpen Exloo, Emmen en Borger. De staatsbossen, manage, golfbaan en heidevelden zijn binnen 20 autominuten bereikbaar.

De gemeente Borger-Odoorn kent ruime bestemmingsmogelijkheden toe aan voormalige boerderijen.

Deze heerlijke, vrije plek met eigen toegang en parkeerterrein voor meerdere auto’s is gelegen op een perceel van 16.816m2 eigen grond. De ruimte rondom en de indeling van de boerderij bieden tal van mogelijkheden, van wonen en werken tot een zorgboerderij. De deel leent zich uitstekend voor ruimte vragende hobby’s zoals oldtimers of bedrijvigheid.

Laat de foto’s en schriftelijke rondleiding tot uw verbeelding spreken. Maar: een bezichtiging geeft u pas echt een goede indruk van de sfeer en de mogelijkheden.


Omschrijving

Beschrijving begane grond

Via de entree betreedt u een authentieke hal, die links leidt naar een ruime werkruimte, rechtdoor naar een zeer ruime proviandkelder en rechts naar een ruime, zonnige leefkeuken. De in 2020 geplaatste keuken is voorzien van een kookeiland en hoeksopstelling, beide met een natuurstenen blad en hoogwaardige inbouwapparatuur. Vanuit de keuken loopt u door naar een zonnige, lichte woonkamer. Daarachter ligt een ruime kamer met openslaande deuren. Deze is als slaapkamer of tweede woonkamer te gebruiken, daar het toegang biedt tot een extra slaapkamer, apart toilet en badkamer. Op de begane grond vindt u verder een ruime bijkeuken, vanwaar u doorloopt naar een garage, ruim genoeg voor 2 auto’s. De garage is voorzien van een elektrische garagedeur met loopdeur. Achterin de boerderij vindt u paardenstallen. De ruime deel van ca. 150m2 biedt ruime mogelijkheden tot stalling van dieren, ruimte vragende hobby’s of bedrijvigheid.

Beschrijving eerste verdieping

Via een vaste trap komt u op de eerste verdieping. De ruime overloop biedt toegang tot 5 slaapkamers. De gastenbadkamer op deze verdieping is voorzien van een ruime douchehoek, toilet en badmeubel. De 6e slaapkamer is een ruime ouderslaapkamer waarin de authentieke balken prachtig zichtbaar zijn. De ouderslaapkamer heeft een eigen, stijlvolle badkamer, voorzien van een dubbele inloopdouche, vrijstaand bad, toilet en badmeubel.

Beschrijving tuin

Ruime landschappelijke tuin met rijbak 20x60 meter en weiland.

Kenmerken

Bouw
Type woonhuis Woonboerderij, Vrijstaand
Bouwjaar 1920
Oppervlakten en inhoud
Perceeloppervlakte 16816 m2
Woonoppervlakte 353 m2
Inhoud 2350 m3
Indeling
Aantal kamers 11
Aantal slaapkamers 10
Aantal verdiepingen 3
Aantal garages 1
Aantal Tuinen 1