Direct naar de inhoud.
Makelaardij Schiphuis header Makelaardij Schiphuis header Makelaardij Schiphuis header Makelaardij Schiphuis header Makelaardij Schiphuis header Makelaardij Schiphuis header Makelaardij Schiphuis header

Pensioen

De meeste mensen zijn niet goed verzekerd voor hun pensioen omdat ze er nog niet bij stilstaan. De meeste mensen denken dan ook dat dit voor later is. Toch achten wij het zeer verstandig om er nu al bij stil te staan. Hoe wilt u leven als u met pensioen bent?Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen dromen voor later. Daarom is het verstandig om nu al stil te staan bij de vraag of u straks over voldoende inkomen beschikt om uw plannen daadwerkelijk waar te maken. Vooral vragen als hoeveel geld krijg ik als ik stop met werken, en is mijn pensioen wel goed geregeld worden geregeld gesteld. Maar weet u precies wat pensioen is? En weet u ook wat er voor úw pensioen geregeld is? Daarover willen wij u graag meer vertellen.

Wat is nou precies pensioen?

Pensioen is de verzamelnaam voor het inkomen na 65* jaar. Dit bestaat uit minimaal 1 en vaak uit 3 onderdelen. AOW is het eerste gedeelte vanuit de overheid. Het tweede gedeelte is het inkomen vanuit voormalige arbeid (pensioen vanuit de werkgever(s)). Het derde gedeelte is de individuele aanvulling die tijdens de werkzame periode gespaard is. Vaak is dit een lijfrenteverzekering of lijfrenterekening.  Het totaal van deze 3 inkomstenbronnen noemen we pensioen.

Pensioen is het inkomen dat u ontvangt vanaf de pensioenleeftijd. Op dit moment is de pensioengerechtigde leeftijd 65 jaar + 1 maand.

Vaak maakt ook een uitkering aan achterblijvende partners en wezen (nabestaandenpensioen) tijdens het dienstverband deel uit van een pensioenregeling. Daarnaast kunnen pensioenregelingen bepalingen bevatten voor pensioenopbouw in speciale gevallen, zoals militaire dienstplicht, zwangerschap en kortstondige werkloosheid.

U bent zelfstandige? Ook dan kunnen wij u goed van dienst zijn en hebben verschillende opties voor u om van uw nieuwe leven te genieten.

Mocht u een gedegen advies willen over uw pensioen, neem dan gerust contact met ons op.

* Pensioenleeftijd loopt op sinds januari 2013. Zoek hier uw actuele pensioenleeftijd op.

Wilt u weten welke gegevens voor uw pensioen van toepassing zijn? Kijk dan op mijnpensioenoverzicht.nl. Hierop staat de informatie van nagenoeg alle verzekeraars en pensioenfondsen die voor u van toepassing zijn. Individuele aanvullingen (lijfrentes en banksparen) staan hier niet bij.

Pensioen