Direct naar de inhoud.
Makelaardij Schiphuis header Makelaardij Schiphuis header Makelaardij Schiphuis header Makelaardij Schiphuis header Makelaardij Schiphuis header Makelaardij Schiphuis header Makelaardij Schiphuis header

Hypotheken

Er zijn maar weinig mensen die hun huis contant kunnen betalen. Nu hoeft dat ook helemaal niet en bovendien is het fiscaal voordeliger om voor het eigen huis een lening aan te gaan. Deze lening, waarbij (in de meeste gevallen) het huis onderpand is, noemt men een hypotheek. Sluit je een hypotheek af, dan moet je uiteraard het geleende bedrag ooit aflossen. Daar bovenop komt ook nog rente: de hypotheekrente.

Onoverzichtelijk aanbod

Met een hypotheek ga je een langdurige financiële verplichting aan van tenminste vele tienduizenden euro’s. Vaak sluit je deze financiële verplichting met een bank. Het is mogelijk om dit rechtstreeks met een bank te doen maar het is ook mogelijk om dit via een financieel adviseur, zoals Schiphuis de Vries Assurantiën, te doen.

Een verkeerde beslissing kan je veel geld kosten. Daarom is een goede voorbereiding van groot belang, zeker nu het hypotheekaanbod tamelijk onoverzichtelijk is geworden. Er zijn vele varianten van één hypotheeksoort op de markt gekomen, die soms flink van elkaar kunnen verschillen. Het is dan ook van groot belang de hypotheekvorm te kiezen die het meest is toegesneden op zowel jouw huidige als toekomstige situatie.

Eigen geld

Ook als je over eigen geld beschikt, is het om fiscale redenen vaak verstandig om een hypotheek af te sluiten. Wij kunnen u hierin adviseren, zodat u optimaal gebruik maakt van de fiscale mogelijkheden.

Keuze

De diverse hypotheekinstellingen bij wie je een hypotheek kunt afsluiten (de geldverstrekkers), bieden veel verschillende hypotheekconstructies. Daaruit zal u een keuze moeten maken welke sterk afhankelijk moet zijn van wat u persoonlijk wilt en wat daarnaast uw financiële middelen en mogelijkheden zijn. Schiphuis de Vries Assurantiën kan u hierbij helpen.

Onze hypotheekadviseur zet samen met u een aantal zaken en wensen op een rij:

  • Wat wilt u aan vaste woonlasten per maand uitgeven?
  • Hoeveel financiële ruimte wil je overhouden?
  • Ben je bereid enig risico te nemen?
  • Welke veranderingen in jouw persoonlijke (financiële) situatie kun je nu al voorzien?