Direct naar de inhoud.

Hoofdkade 60 – Stadskanaal

VERKOCHT

KARAKTERISTIEK HERENHUIS, gasloos (A++ LABEL) met zonnige besloten tuin, carport, ruime schuur en 2e inrit naar eigen parkeerterrein, gelegen op een ruim perceel eigen grond nabij het centrum aan doorgaand vaarwater. De woonkeuken heeft een prachtig uitzicht over het kanaal en het centrum.
De woning is geheel gerestaureerd en gemoderniseerd en is tot in detail hoogwaardig afgewerkt. De in stijl aangebouwde slaap-, en badkamer beneden maakt het een levensloopbestendige woning. Maar door de verdieping met extra slaapkamers en badkamer is de woning ook zeer geschikt voor een gezin.
Bij de modernisering is rekening gehouden dat veel originele stijlkenmerken bewaard zijn gebleven zoals paneeldeuren, schouw, bordestrap en entree met tochtportaal en fraaie deur. Gelegen op een ruim perceel eigen grond ( 882 m2).
Bereikbaarheid: De oprit aan de voorzijde beschikt over een elektrisch bedienbare poort. Het perceel is tevens via een openbaar weggetje aan de achterzijde bereikbaar via een eigen oprit vanaf de Lyceumlaan. Hier is een groot volledig bestraat en afsluitbaar plein aangelegd waar meerdere auto’s, caravans of campers geparkeerd kunnen worden. Hier bevindt zich ook de ruime schuur.


Omschrijving

Beschrijving begane grond

Indeling: via de stijlvolle entree met tochtportaal komt u in de centrale hal. De ruime, moderne leefkeuken (ca. 33 m²) bevindt zich aan de voorzijde van de woning en biedt een fraai uitzicht over het kanaal. De keuken is voorzien van een kookeiland en diverse inbouw apparatuur, de originele en gerestaureerde schouw is nog aanwezig. De gezellige woonkamer (ca. 24 m²) met openslaande tuindeuren naar het zonnige terras op het zuidwesten bevindt zich aan de achterzijde van de woning en biedt de nodige privacy. In de hal bevindt zich een modern inbouwtoilet. De diepe provisiekelder is nog aanwezig. De recente aanbouw is in dezelfde bouwstijl uitgevoerd en biedt een ruime slaapkamer (ca. 21 m²) met luxe badkamer v.v. inloopdouche met sunshower, inbouwtoilet en wastafelmeubel met dubbele wasbekkens welke bereikbaar is via de achterhal. Hier bevindt zich tevens de ruime bijkeuken met aansluiting voor witgoed apparatuur.

Beschrijving eerste verdieping

1e Verdieping: de originele trap komt uit op een ruime overloop, er bevinden zich 2 grote slaapkamers (ca. 14 en 28 m²) en een 2e badkamer v.v. wastafelmeubel, inloopdouche en wandcloset. De grote slaapkamer kan eenvoudig worden opgedeeld in 2 slaapkamers.; een extra deur is reeds aanwezig.

Beschrijving tuin

Tuin: De tuin is gelegen op het Zuidwesten en is met zorg aangelegd. Er zijn diverse terrassen met veel privacy. Tevens is er een grote vijver. Het hoofdterras is voorzien van een elektrisch bedienbaar zonnescherm. Bron met pomp aanwezig.

Kenmerken

Bouw
Type woonhuis Herenhuis, Vrijstaand
Bouwjaar 1920
Oppervlakten en inhoud
Perceeloppervlakte 882 m2
Woonoppervlakte 168 m2
Inhoud 670 m3
Indeling
Aantal kamers 4
Aantal slaapkamers 3
Aantal verdiepingen 2
Aantal Tuinen 1